Blogg

Sommarkul på Unga Örnars Riksläger

2-9 juli hade Unga Örnar riksläger i Norje Boke som ligger i Sölvesborg i Blekinge längst ner i södra Sverige. Det var över 400 örnar på rikslägret som hade temat ”solidaritet världen över” och utöver de svenska örnarna fanns även ca 25 deltagare från Framfylkingen vilket är Unga Örnar i Norge, fem personer från Zimbabwe, två personer från Namibia, två personer från Österrike och tre personer från Palestina.

Deltagarna hade blandad lägererfarenhet med några riktiga lägerveteraner som åker på läger varje år och andra som aldrig varit på örnläger tidigare. Många av de nya lägerdeltagarna fick mersmak och längtar till nästa år då de kan åka på läger igen. Alla som deltog på lägret kommer att bära med sig många fina minnen, ny kunskap, känslan av gemenskap och massor med nya vänner.

Detta läger var Melissas första läger medan Ruth och Ellen varit med på örnläger varje sommar i fem års tid. På frågan om vad deras bästa sommarlovsminnen är svarade alla tre att det är att vara på örnläger!

Detta läger var Melissas första läger medan Ruth och Ellen varit med på örnläger varje sommar i fem års tid. På frågan om vad deras bästa sommarlovsminnen är svarade alla tre att det är att vara på örnläger!

Vi bodde i tält, maten lagades på lägerplatsen i högtryckpannor, man diskade sina egna kåsor och alla kunde skriva upp sig och hjälpa till med nattvakt, städning, försäljning i lägerkonsum samt grovdisken. Alla hjälptes åt och tillsammans skapade alla örnmedlemmar ett fantastiskt läger med stor sammanhållning, gemenskap och många skratt.

Lägret innehöll massor med roliga aktiviteter och spontana inslag: Färgkana, spökrunda, turneringar, lekar, scenen är din, såpbrännboll, gonatto, lådbilsrace, simskola, allsång vid lägerelden, portalbygge, internationella seminarium, podinspelning, bad, teater, dans och massor med annat skoj!

Det är roligt att bada tycker både vår ordförande Anders Österberg och barnen på lägret. De barn som inte kan simma får möjligheten lära sig det under lägrets populära simskola som hålls av tre unga örnledare med simlärarutbildning! Alla barn har rätt att ha kul, även i vattnet!

Det är roligt att bada tycker både vår ordförande Anders Österberg och barnen på lägret. De barn som inte kan simma får möjligheten lära sig det under lägrets populära simskola som hålls av tre unga örnledare med simlärarutbildning! Alla barn har rätt att ha kul, även i vattnet!

Vi från förbundet vill tacka arrangören Unga Örnar Sydsverige för ett fantastiskt bra arrangerat läger samt alla barn, tonåringar, vuxna, ledare och kökspersonal!

Hoppas vi ses igen på nästa riksläger!

Gruppbild från lägrets sista dag, bilden är tagen av Robin Andersson.

Gruppbild från lägrets sista dag, bilden är tagen av Robin Andersson.