Blogg

Unga Örnar fyller 85 år!

TårtaUnga Örnar firar 85-årsjubileum. Den 7 november 1931 startades Unga Örnar som ett alternativ till kyrkan för barns fritidsaktiviteter och sedan dess har vi kämpat för demokrati, jämlikhet och alla barns rätt att ha kul.

Den här veckan är det firanden runtom i landet och på måndagskvällen bjöd riksförbundet in alla vänorganisationer för ett tårtmingel.

Våra eminenta barnreportrar var självklart på plats och utöver att grilla gästerna under minglet gjorde de några djupintervjuer med bl.a. hyresgästföreningens nya förbundschef Jonas Nygren, Kommunals tredje ordförande Lisa Bengtsson, SSUs förbundssekreterare Andrea Törnestam och Palmecentrets generalsekreterare Jens Orback. Intervjuerna med dem kommer sändas i Barnreporterpodden inom snar framtid.

För att fira våra 85 år har vi även släppt en podspecial där några av våra medlemmar har berättat om vad de tycker är allra bäst med Unga Örnar, lyssna in podden här: http://www.abfpod.se/barnreporterpodden

Sinna, Menasse och Lisa

Barnreportrarna Sinna och Menasse efter intervju med Lisa Bengtsson från Kommunal.