Blogg

Alla barnrättsfrågor är lika viktiga för Semsem och Christina!

I våras hade Unga Örnar kongress i Borlänge och då valdes en helt ny förbundsstyrelse. Vissa av ledamöterna har suttit i förbundsstyrelsen i flera år, medan flera blev invalda för första gången nu på kongressen. Just nu presenterar vi den nya förbundsstyrelsen några ledamöter i taget, så att vi alla kan lära känna varje ledamot lite mer. Nu är det Semsem och Christinas tur, som båda har varit medlemmar i Unga Örnar i många år, men har olika lång erfarenhet i förbundsstyrelsen. 

Semsem 20 år

semsemSemsem Ahmed är 20 år gammal och kommer från Stockholm. Hon har varit örn sedan barnsben och blev under kongressen i maj invald i förbundsstyrelsen. Semsem tycker att alla barn ska få uppleva samma barndom som hon gjorde och ställde därför upp som ledamot.

Men också för att ha kul såklart, säger Semsem.

Under den kommande kongressperioden vill Semsem att Unga Örnar ska växa och få fler medlemmar.

Unga Örnar är den roligaste barn- och ungdomsorganisationen i Sverige. Den har räddat min barndom och mitt liv. Därför ska vi bli ännu större och bättre så att fler barn får en meningsfull och rolig fritid.

Vad kan just du bidra med till Unga Örnar?

– Jag är född in i Unga Örnar och har många erfarenheter från läger och kollon. Jag tror det kan vara till stor nytta.

Vilken barnrättsfråga tycker du är viktigast just nu?

– Det är svårt att peka ut en viss fråga som är viktigare än andra. Jag tycker att alla barnrättsfrågor är lika viktiga, även om det ibland kan finnas frågor som för tillfället är mer aktuella.

Vilken död eller levande person skulle du helst spendera en dag med, om du kunde välja vem som helst?

-Komikern, programledaren, radioprataren och legenden Steve Harvey. Därför att han är så himla rolig.

 

Christina 34 år

ChristinaChristina är 34 år gammal och bor i Vänersborg. När hon gick med i Unga Örnar 1992 var många av de andra styrelseledamöterna inte födda ännu och i förbundsstyrelsen blev hon invald 2010. Det gör henne minst sagt till en veteran. Under kongressen i maj fick hon förtroende för en tredje period, men säger själv att hon inte försöker ”klamra sig fast”.

Jag funderade först på om jag verkligen skulle ställa upp igen, men… om organisationen vill att jag är kvar så är jag kvar, säger Christina.

Det hon tycker är viktigast de närmsta tre åren är att värdet av ett medlemskap blir tydligt. Medlemmar och ledare ska tydligt veta vad de får tillbaka.

 

Vi har så många människor ute i Sverige som ger otroligt mycket till organisationen, och de ska känna att de får tillbaka minst lika mycket, säger Christina.

Vad kan just du bidra med till Unga Örnar?

– Jag tror att jag bidrar med verksamhetsperspektivet. Jag tycker om att göra saker, anordna läger och vara med barnen. Idéer och visioner är självklart jätteviktiga, men man får heller inte tappa verksamhetsperspektivet, säger Christina.

Vem skulle du helst bestiga Kebnekaise med, Sean Banan eller Pippi Långstrumps pappa?

– Pippi Långstrumps pappa. Han känns så lugn och stabil, men ändå rolig!

Vilken barnrättsfråga tycker du är viktigast just nu?

– Det pratas mycket om flyktingfrågor nu, men jag känner samtidigt att det går in i så mycket som vi redan pratar om, så som barns rätt till medbestämmande och att alla ska få vara med. Ser man alla som människor behöver man inte tala om en specifik flyktingfråga. Men kanske måste vi fokusera lite extra på det just nu, säger Christina.