Blogg

Lisas mål är att skaffa mer pengar till mer verksamhet!

I våras hade Unga Örnar kongress i Borlänge och då valdes en helt ny förbundsstyrelse. Just nu presenterar vi den nya förbundsstyrelsen och det är dags för förbundssekreteraren som sitter med i styrelsen utan att vara förtroendevald.

LLisa Lundahlisa Lundahl är 31 år och kommer från Uppsala. 2015 blev hon utsedd till förbundssekreterare på Unga Örnars riksförbund och deltar sedan dess i styrelsearbetet. Under kongressperioden vill Lisa att Unga Örnar ska få in mer pengar.

Inte för att pengarna är målet i sig, utan för att vi kan skapa mer verksamhet för fler barn om vi har mer pengar.

Som förbundssekreterare är det Lisas uppgift att se till så att riksförbundets verksamhet fungerar som den ska och ger det stöd till distrikten som de behöver. Hon har lång erfarenhet från att arbeta som förtroendevald men tycker att Unga Örnar är något alldeles speciellt.

Unga Örnar är en organisation där vi har roligt tillsammans och lär oss demokrati. Men vi har också makt. Vi är många som tycker att det är viktigt att alla barn får samma rättigheter och eftersom vi är många så kan vi tillsammans påverka. Den kombinationen är svår att hitta någon annanstans.

Vilken barnrättsfråga tycker du är viktigast just nu?

– Att alla barn har samma rättigheter och lika värde. Idag är det många barn som far illa i Sverige och i värden. Så får det inte vara! Vi måste se till att barns rättigheter gäller alla barn oavsett vem man är och var man kommer ifrån.

Vem skulle du helst bestiga Kebnekaise med, Sean Banan eller Pippi Långstrumps pappa?

– Pippi Långstrumps pappa. Under bestigningen vill jag att han berättar om alla sina äventyr.