Blogg

Anders kräver en jämlik barndom för alla barn!

anders-osterberg-forbundsordforande-unga-ornar-fotograf-jennie-fribergI våras hade Unga Örnar kongress i Borlänge och då valdes en helt ny förbundsstyrelse. Vissa av ledamöterna har suttit i förbundsstyrelsen i flera år, medan andra blev invalda för första gången. Just nu presenterar vi den nya förbundsstyrelsen några ledamöter i taget och nu är det dags föööör… *trumvirvel* …Unga Örnars förbundsordförande!  

Anders Österberg är 35 år och kommer från Borås. Han valdes till förbundsstyrelsens ordförande under kongressen i maj och har tidigare suttit som ledamot åren 2007-2013.

Jag vill jobba för att alla barn i Sverige ska ha en jämlik barndom! Unga Örnar är det bästa verktyget för det, säger Anders.

Den kommande kongressperioden vill Anders att Unga Örnar ska jobba för att Sverige blir ett mer jämlikt land för alla och att Unga Örnar växer så att fler får ta del av verksamheten.

För mig är Unga Örnar en organisation som inte bara pratar utan också gör. Vi skapar jämlikhet i vår verksamhet och vår verksamhet bidrar till ett mer jämlikt samhälle!

Anders berättar att jämlikhet är den absolut viktigaste frågan för honom att jobba med och därför kräver Unga Örnar att regeringen ska säkerställa en jämlik barndom för alla barn. För i dagens Sverige lever barn i olika världar, där de rikare får allt mer och där de med små resurser får det allt svårare. Under 2017 kommer Unga Örnar att lyfta barns berättelser om den ojämlika värld som de lever i. Se första filmen här:

Vad kan just du bidra med till Unga Örnar?
– Som riksdagsledamot kan jag bidra med mitt politiska perspektiv. Men jag försöker också vara så aktiv i avdelningarna som jag kan, för att inte gå miste om verksamhetsperspektivet.

Vilken död eller levande person skulle du helst spendera en dag med, om du kunde välja vem som helst?
– Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra. Då skulle jag ägna en hel dag åt att försöka övertala henne att inte föra en politik som skapar splittring och ojämlikhet.