Blogg

Barnrättsforum 2017

Skärmavbild 2017-09-14 kl. 13.16.14

Den 10-12 november är det Barnrättsforum i Stockholm! Vi söker dig som är 12-18 år och som är eller vill bli aktiv medlem i Unga Örnar. På Barnrättsforum får du lära dig mer om rättigheterna som står i FN:s barnkonvention och hur du på hemmaplan kan påverka i frågor som berör barn och unga. Du kommer få lyssna på föreläsningar, delta i gruppövningar och diskussioner.

Alla som deltar blir Unga Örnars Barnrättsambassadörer under 2017/2018. Som ambassadör blir du en förebild för andra barn- och ungdomar. Det kan du vara genom att berätta om barnkonventionen för dina kompisar, spela in podradio eller hitta på roliga fritidsaktiviteter tillsammans med andra barn. Vi hjälper såklart till längs vägen!

Vi har begränsat med platser och gör ett urval utifrån geografisk spridning, kön och ålder. Viktigt är också att du vill vara aktiv i en Unga Örnar-avdelning efter Barnrättsforum.

Tveka inte att skicka in din anmälan och tipsa gärna dina kompisar att också söka!

 

Praktisk information:

Datum: 10-12 november 2017

Tid: Vi startar första dagen på kvällen (exakt starttid ges senare) så att alla hinner med skolan innan. Sista dagen avslutas på eftermiddagen (exakt sluttid ges senare).

Plats: Runö utbildning- och utvecklingscentrum, Stockholm

Pris: Gratis! Unga Örnars Riksförbund står för resa, kost och boende under hela helgen.

Deltagare: Medlemmar i Unga Örnar i åldern 12-18 år.

 

Intresseanmälan sker via denna länk: Barnrättsforum 2017 

senast den 8 oktober. Vi hör av oss snart därefter.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Vishal Bhasin, vishal.bhasin@ungaornar.se,

070-623 74 70