Blogg

Unga Örnars Riksförbund söker en visstidsanställd förbundsombudsman på heltid med ansvar för avdelningsutveckling, internationellt arbete och samverkan.

Om Unga Örnar:
Unga Örnar är en barn- och ungdomsorganisation som arbetar för och med barn och unga. All vår verksamhet utgår från FN:s barnkonvention. För oss är det en självklarhet att barnen är med och bestämmer i vår verksamhet. Vi är en partipolitisk obunden organisation och är en del av den nationella och internationella arbetarrörelsen. Unga Örnars verksamhetsprofil består främst av läger, kultur, idrott, läxläsning och internationellt arbete. Organisationen består i huvudsak av barn och unga i åldern 6-25 år. De flesta i Unga Örnar är ideellt engagerade.

Beskrivning av tjänsten:
Vi söker en förbundsombudsman med ansvar för avdelningsutveckling, internationellt arbete och samverkan. Vi har som mål att starta upp fler avdelningar runt om i landet och en del av tjänsten är därmed att genom avdelningsutveckling öka antalet avdelningar lokalt. Förbundet driver idag två internationella projekt tillsammans med avdelningar i landet där vi på förbundet ansvarar för projektadministrationen. Vi arbetar för en ökad samverkan med övriga organisationer inom arbetarrörelsen, främst ABF. Denna tjänst har ansvar för vissa delar av denna samverkan.

Arbetsuppgifter:
• Organisera förbundets internationella projekt inklusive projektadministration
• Avdelningsutveckling inklusive framtagande av en avdelningsstrategi
• Starta upp avdelningar nationellt
• Stärka samverkan med ABF och övriga folkrörelseorganisationer

Vi söker dig som:
• Brinner för barn- och ungas rättigheter, jämlikhet och demokrati
• Har erfarenhet av internationella projekt
• Är bra på att strukturera ditt arbete och trivs med såväl administrativa som kreativa
arbetsuppgifter
• Är en idéspruta och samtidigt en doer som drivs av att se resultat
• Är initiativtagande, självgående, kreativ och flexibel
• Har kunskap om ABF och erfarenhet av folkrörelsearbete (gärna från arbetarrörelsen)
• Har erfarenhet av organisationsutveckling
• Är redo för en tjänst som innebär internationella- och nationella resor och övernattningar

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har gärna B-körkort och egen bil.

Villkor:
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader, heltid med oreglerad arbetstid. Kvälls- och helgarbete förekommer liksom flertalet resor och övernattningar. Arbetsplatsen är Unga Örnars förbundsexpedition, Olof Palmes gata 9, i Stockholm. Tillträde omgående.

Individuell lönesättning tillämpas. Vi har kollektivavtal med Handels. Anställningen kräver att du blir medlem i Unga Örnar och att du delar arbetarrörelsens värderingar så som alla människors lika värde och rätt till ett bra liv oavsett bakgrund. Solidaritet och demokrati värderas högt inom arbetarrörelsen.

Kontakt:
Vid frågor kontakta förbundsombudsman Kristina Bergman, jobb@ungaornar.se
Ansök senast den 13 maj genom att mejla till jobb@ungaornar.se Bifoga ditt CV och personliga brev.