Blogg

Unga Örnar Väst söker en ombudsman!


Vi söker dig som har ett stort intresse för barn och unga och som tillsammans med distriktsstyrelsen vill utveckla Unga Örnars verksamhet i Västra Götaland. Som person är du engagerad, älskar folkrörelsearbete och trivs bra i en självständig roll. Du får saker att hända och ser fördelar med oregelbunden arbetstid. Som ombudsman inom Unga Örnar har du alltid ett fokus på barn och unga.

Om Unga Örnar
Unga Örnar är en barn- och ungdomsorganisation som arbetar för barn och ungas rätt att ha kul. All vår verksamhet utgår från FN:s barnkonvention. Unga Örnar är en partipolitisk obunden organisation och är en del av den nationella och internationella arbetarrörelsen. Unga Örnars verksamhetsprofil består främst av läger, kultur, idrott och internationellt arbete. Organisationen består i huvudsak av barn och unga i åldern 6-25 år. Majoriteten i Unga Örnar engagerar sig ideellt.

Om tjänsten
Som ombudsman arbetar du med lokal organisation- och verksamhetsutveckling med ett särskilt fokus på att utveckla, samordna och följa upp organisationens utåtriktade aktiviteter. Du startar upp nya avdelningar och stöttar de avdelningar som finns. Du skriver projekt- och verksamhetsansökningar, värvar medlemmar och deltar på styrelsemöten, kurser och läger. Arbetet kräver ett strukturerat och självständigt arbetssätt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Du utgår från Socialdemokraterna i Fyrbodals kontor i Uddevalla men arbetar för hela Västra Götalands regionen. Arbetstiderna är oregelbundna och du arbetar främst eftermiddagar, kvällar och helger.

Individuell lönesättning tillämpas. Vi har kollektivavtal. Anställningen kräver att du blir medlem i Unga Örnars Riksförbund och att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Tillträde omgående.

Vem söker vi?
Vi söker en person med erfarenhet av folkrörelsearbete, gärna från arbetarrörelsen. Du är en idéspruta och samtidigt en doer som drivs av att se resultat. Du är bra på att strukturera ditt arbete och trivs med såväl administrativa som kreativa arbetsuppgifter. Framförallt tycker du att det är kul att skapa verksamhet för och med barn. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Krav:
B-körkort och tillgång till egen bil krävs.

Meriterande:
Erfarenhet av arbete med barn och unga.
Erfarenhet av projektskrivning.
Erfarenhet av ideell verksamhet.
Erfarenhet från folkrörelsearbete.
Erfarenhet från arbetarrörelsen.

Kontakt:
Vid frågor kontakta ordförande Liza Kettil liza.kettil@ungaornar.se0761-749300

Ansök senast den 30 november genom att mejla till liza.kettil@ungaornar.se

Bifoga ditt CV och personliga brev. Intervjuer kommer att ske löpande.