Ali Jundi
Ung Örn sedan 2015

Ali har varit med i Unga Örnar sedan 2015 då han var 10 år gammal. Han är politiskt engagerad och sitter bland annat med i Unga Örnars distriktsstyrelse. På fritiden tränar och pluggar han. På frågan om han gillar skolan får vi ett solklart ”ja”!

Vi pratar lite om hans politiska engagemang och han förklarar att han också är med i SSU. På frågan om vad som driver hans politiska engagemang säger Ali

”Jag gillar inte att sitta och klaga, utan jag vill förändra på riktigt”.

Vi frågar honom om han brinner lite extra för en sakfråga och på det svarar han:

”Att varje barn ska ha rätt till en bra fritid”.

Vi skrattar lite och konstaterar att han har hamnat rätt som engagerar sig i Unga Örnar. Vidare pratar vi minnen och Ali berättar om ett betydelsefullt tillfälle som påverkat honom och hans engagemang.

”Jag kommer ihåg när vi åkte till kongressen i Sölvesborg. Där höll jag också mitt första tal i talarstolen, och ända sedan dess har jag velat förändra”.

Han utvecklar och berättar att det häftigaste var att få säga sitt och se hur kongressen gick till.

”Och att få träffa alla medlemmar från hela Sverige”.

”Genom Unga Örnar blev jag politiskt engagerad. Jag tror det började med demokratiskola. Det var någon som höll i en demokrativerksamhet när jag började och sedan fortsatte det”.

Intressant kuriosa är att demokratiskolan inspirerade till Unga Örnars projekt Demokratiklubb- från ord till handling som ger barn och unga verktyg att påverka i frågor dom brinner för. Läs mer om det här.

”Politiken är huvuddrömmen om man säger så. Och att genom politiken driva på det jag sa innan, att varje barn ska ha en bra fritid och det står ju till och med i barnkonventionen”.

Han syftar på artikel 31 som säger att barn har rätt till vila, lek och fritid.

”Unga Örnar har varit jättebra på att berätta för barn om deras rättigheter och jag tror att ett fortsatt arbetet med det skulle vara jättebra”.

sv_SESvenska

NYHETSBREV

* indicates required