Erblin Syla
Ung Örn sedan 2012

Erblin har varit aktiv i Unga Örnar sedan 6 års ålder. Utöver sitt engagemang i Unga Örnar där han bland annat sitter med i styrelsen, hänger han med kompisar och spelar gärna fotboll.

Han berättar lite om hur det är att sitta med i styrelsen och säger att styrelsemötena ofta handlar om ekonomi, barnen som är med i verksamheten och vilka typer av aktiviteter dom ska anordna. Det var ett drygt år sedan han blev tillfrågad om att sitta med i styrelsen.

”Jag hade ändå respekt för parken och tänkte att varför inte? Jag gick dit för att hjälpa till.”

Han har även hunnit prova på att vara gruppledare under en sommar. Erblin är aktiv i avdelningen Jakobsberg men refererar till avdelningen som Parken. Parken har varit en knutpunkt för barn och unga i nästan 50 år men kommunen har beslutat att lägga ner verksamheten vilket innebär en osäker framtid för avdelningen.

”Om parken stängs kommer barnen inte komma hit. Dom får inte den fritid dom brukar ha och kanske bara blir inlåsta hemma och kollar på mobilen.”

”Det har alltid fungerat bra här, det är som ett andra hem.”

Erblin förklarar att Parken framför allt är till för barn mellan 5 och 15 år. Men är du äldre och sköter dig så kan det göras undantag.

”Vi har många unga i styrelsen och många unga ledare, allt från 14 år och uppåt”.

”Asså unga ledare, det är skillnad. Det är inte alla som får chans att till exempel vara med och tycka och bestämma. Om dom yngre är där och får uttrycka sig med känslor och åsikter så kan vi hjälpa dom äldre med att förbättra parken till den nästkommande generationen. Redan i ung ålder när dom jobbar så vet dom hur det är att jobba i framtiden och det är inte dåligt”.

Han tillägger att många unga får sitt första jobb i Unga Örnar.

”Det bästa med Unga Örnar är att du kan göra nästa vad du vill. Du kan få hjälp med läxor med”.

Han berättar att dom brukade spela Bingo på fredagar. Men det var innan pandemin.

Vidare, berättar Erblin om ledarna som jobbar där och säger att dom är som två föräldrar som uppfostrar en hel generation. ”Det är alltid kul att vara där”.

Vi pratar om minnen och Erblin delar med sig av ett som hände nyligen när ledare och de i styrelsen gick till JumpYard som är ett aktivitetscenter med trampoliner och hinderbanor.

”Där hade vi väldigt roligt. Det var alla ledare, och vi åt mat efter det. Vi tillbringade tid tillsammans och lärde känna varandra”.

”Det är obeskrivligt vad jag känner för parken”.

Vi frågar Erblin vad hans tid i Unga Örnar har inneburit för honom. På det svarar han ”Kärlek”.

”Man lär känna alla. Man gillade alla. Man kunde umgås med vem som helst utan att känna sig utanför. Det är ingen som blir mobbad”.

Han förklarar att man kan umgås med både de äldre och yngre.

”Det finns mycket kärlek mellan ungdomarna och lite drama kanske också”. Han är snabb med att förklara att drama inte innebär bråk utan lägger till att han syftade på sanning eller konka och par som kanske tjafsar lite.

sv_SESvenska

NYHETSBREV

* indicates required