Ni måste ju också välja oss unga!

Rapporten ”Ni måste ju också välja oss unga” lyfter fram unga personers åsikter om några av de mest angelägna samhällsfrågorna idag: demokrati och inflytande, psykisk ohälsa och gängkriminalitet. Den bygger på ungas egna perspektiv och erfarenheter och ger en djupare förståelse för hur dessa frågor påverkar deras liv.

En central del av rapporten är ungdomars syn på demokrati och inflytande. Många unga känner sig exkluderade från politiska beslut och upplever att deras röster inte tas på allvar, trots deras intresse för samhällsfrågor. Rapporten understryker vikten av att skapa fler möjligheter för ungdomar att vara delaktiga i politiska processer och att förbättra deras inflytande i samhället.

En annan viktig fråga som behandlas är psykisk ohälsa bland unga. Rapporten lyfter fram den ökande psykiska ohälsan som en stor utmaning och belyser unga personers egna upplevelser av stress, ångest och press i dagens samhälle. Många unga anser att det behövs bättre stödinsatser och ökad medvetenhet om psykisk ohälsa, både i skolan och inom vården.

Gängkriminalitet är ytterligare ett ämne som engagerar unga. Rapporten visar att många ungdomar är oroliga över det ökande våldet och kriminaliteten i samhället, särskilt i utsatta områden. De unga uttrycker en önskan om fler förebyggande insatser, såsom fritidsaktiviteter och utbildningsmöjligheter, för att motverka att fler dras in i kriminalitet.

Dela:
sv_SESvenska