Nyheter

Greekazo och Jazlin till Unga Örnar och ABFs digitala hiphopfestival

Den 24 april arrangerar Unga Örnar och ABF en digital hiphopfestival med uppträdanden och samtal med artister som till exempel stjärnskottet Jazlin och rapparen Greekazo.

På festivalen medverkar även Yei Gonzalez, L1na, Pato Pooh och B.baby.

– När allt annat blir inställt vill vi ge barn och unga en chans att ta del av något stort. Den nya generationen kulturutövare ska känna att det finns en plattform för dem att uttrycka sig, säger förbundssekreterare Daniel Vencu Velasquez Castro.    

Uppträdanden kommer att varvas med en musikal, intervjuer, samtal, workshops och en tävling. Festivalen pågår 12.00-15.00 lördagen den 24 april och sänds via ABFs kanal på Youtube.

ABFs hiphopfestival är ett samarbete mellan Unga Örnar och ABF. Läs mer om festivalen och ta del av hela programmet på abf.se/hiphopfestival

Klicka här för att komma till ABFs Youtubekanal där hiphopfestivalen sänds. 

Vill du vara med och tävla?

Tävling 28/4: vinn en workshop med din idol

Hiphopfestivalen fortsätter onsdagen den 28 april klockan 18.00 med att hitta och kora en vinnare till en tävling tillsammans med Wahzaa.

Så tävlar du

Tävlingen är öppen för alla som vill visa upp sin talang. Deltagare föranmäler sitt bidrag genom att lägga upp sitt bidrag på Instagram med hashtaggen #hiphopfestival2021 senast klockan 23:59 tisdagen den 27:e april.

Beskriv ditt bidrag i text, bild eller video. Det enda kravet är att det utgår från något av hiphopens fyra element:  

• Rap
• Beats
• Dans
• Graffiti

Vill du få tillgång till beats skapade av hitmakare som Greekazo och Yei Gonzalez så kan du logga in på www.wahzaa.com och skapa ett konto gratis. Använd koden ABF2021 så får du 1 månads gratis användning.

Pris

Vinnaren får en exklusiv workshop med sin idol. Oavsett om du tävlar i dans, rap, beats eller graffiti så parar vi ihop dig med en inspirerande stjärna inom din konstform för exklusiv coaching. Tävlar du inom beats vinner du till exempel en workshop med producenten Yei Gonzalez.