Till Sommarfonden bidrar privatpersoner och organisationer med pengar för att fler barn och unga ska få möjlighet till en aktiv sommar och samla på sommarminnen. Bidraget används för att anordna lokal lägerverksamhet runtom i hela Sverige.

Det här har bidraget gått till!

Unga Örnar Köping
Denna sommar hade vi fem veckor med aktiviteter för Köpings barn. VI hade olika aktiviteter som var roliga, lärorika och spännande. Vi lagade mat varje dag och åt tillsammans. Aktivitet på plats kunde vara allt från att rita, pärla, spela kort, spela kubb på gården, dansa eller bollspel.
Unga Örnar Fristaden
Utflykten till Kolmården blev väldigt uppskattad och ett stort äventyr för många familjer – delfiner, lekparker, alla djur och linbanan. Med på resan (i det soliga vädret) var vi totalt 56 barn och föräldrar som gjorde sällskap i en gemensam karavan av privatbilar till Kolmården.
Unga Örnar Tingstäde
Tema för hajken var beredskap och bar-nen fick lära sig laga mat på triangakök, göra ljus, tälja, hugga ved och såklart göra upp eld utan tändstickor. Vi pratade också om vad som är bra att tänka på till exempel att ha ficklampor, vattendunk och konserver hemma.
Unga Örnar Husum
Aktiviteten vi gjorde för pengarna som vi fick från sommarfonden var en dagsaktivitet för barn i åldern 7- 12år. Aktiviteten vi gjorde vara att ungefär 60 barn fick åka på en resa till Umeå på Stora Hopp och Skoj. Tack vare pengarna från sommarfonden kunde vi erbjuda denna resa för nästan 60 barn helt gratis vilket betyder mycket för barn som inte har lätt att komma iväg på sommaren.
Unga Örnar Skogsängen
På resan till Sagostigen blev vi 37 barn och vuxna, här var det regn, regn och regn under hela utflykten. Sagostigen (i Flens kommun) erbjöd en miljö av sagor, natur, djur, ponny, teater och en lekpark som uppskattades av barn och deras föräldrar.
Unga Örnar Råslätt
Under tre veckor i juli månad bedrev Unga Örnar Råslätt öppen verksamhet för barn i ålder 7-11 år, måndag till fredag kl. 9-15. Till vår hjälp hade vi 10 ungdomar från högstadiet och gymnasiet. Flera blir nu aktiva medlemmar och hjälper till i vår verksamhet.
Unga Örnar Fristaden
VI blev 27 barn och vuxna. En dag där timmarna flög iväg med mycket fiske, grillning, fika och umgänge runt grillen och ute i en naturskön miljö. Det enda som saknades var en riktigt stor fångst, blev ett antal mindre abborrar.
Unga Örnar Gotland
Tack vare bidraget från sommarfonden hade vi en fantastisk kväll vid Tingstäde träsk (insjöar kallas träsk på Gotland). Vi lekte och tävlade mot varandra i lag i olika uppdrag och olika grenar varav flera kommer från Gonattot som vi brukar har på läger där det handlar om samarbete, kamratskap och attityd.
Föregående bild
Nästa bild

Tack vare pengarna från sommarfonden kunde vi erbjuda denna resa för nästan 60 barn helt gratis vilket betyder mycket för barn som inte har lätt att komma iväg på sommaren.

sv_SESvenska

NYHETSBREV

* indicates required